Ajoneuvotiedot tekstiviestillä

Auton ja moottoripyörän nykyisen omistajan ja haltijan tiedot voi saada tekstiviestillä vuorokauden ympäri. Ajoneuvorekisterikyselyitä tekstiviestipalveluna tarjoavat Elisa, Fonecta Oy ja Suomen 16100 Oy. Palvelut ovat maksullisia. Hinnat selviävät palveluntarjoajien omilta internetsivuilta.

Erääntymättömän ajoneuvoveron maksutilanne sähköisestä palvelusta

Trafin kumppaneiden palveluista ei saa tietoja erääntymättömän ajoneuvoveron maksutilanteesta, kun ajoneuvoveron eräpäivä on tulevaisuudessa. Erääntyneen veron voi tarkistaa ilmaiseksi Trafin sähköisestä palvelusta.

Elisan palvelu

Numerosta 16258 saa tekstiviestillä mm. seuraavia tietoja hakusanasta riippuen:

 • auton merkin, mallin, nykyisen omistajan ja haltijan nimet ja kotipaikkakunnat (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta)
 • auton mallin, merkin, moottorin tilavuuden, tehon, käyttöönottopäivämäärän, päivämäärän, jolloin auto on viimeksi katsastettu hyväksytysti, mahdolliset rasitetiedot, vakuutusyhtiön nimen
 • moottoripyörän omistaja- ja haltijatiedot (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta) sekä moottoripyörän merkin, mallin, tilavuuden, tehon, käyttöönottoajankohdan, vakuutusyhtiön nimen, mahdolliset rasitetiedot.

Palvelujen hinnat, soveltuvat liittymät, käyttöohjeet ja muut lisätiedot löydät Elisan internetsivuilta.

Fonectan palvelu

Numerosta 16400 saa tekstiviestillä mm. seuraavia tietoja hakusanasta riippuen:

 • auton merkin, mallin sekä nykyisen omistajan ja haltijan nimen ja asuinpaikkakunnan (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta)
 • auton moottorin tilavuuden, tehon, auton käyttöönottopäivämäärän, viimeisen katsastuspäivän, vakuutusyhtiön nimen sekä mahdolliset rasitteet (esimerkiksi ajoneuvoveron erääntyneisyys, liikennevakuutus maksamatta tai auto on poistettu ajoneuvoliikennerekisteristä).
 • moottoripyörän merkin, mallin, tilavuuden, tehon, käyttöönottoajankohdan, vakuutusyhtiön nimen sekä tiedon maksamattomasta liikennevakuutuksesta sekä omistajan ja haltijan nimi- ja paikkakuntatiedot (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta)
 • perävaunun merkin, mallin, ajoneuvoryhmän, käyttöönottopäivämäärän, vakuutusyhtiön nimen sekä omistajan nimen ja kotipaikkakunnan (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta).

Palvelujen hinnat, soveltuvat liittymät, käyttöohjeet ja muut lisätiedot löydät Fonectan sivuilta.

Suomen 16100 Oy:n palvelu

Numerosta 16100 saa tekstiviestillä mm. seuraavia tietoja hakusanasta riippuen:

 • auton merkin, mallin, nykyisen omistajan ja haltijan nimet, osoitteet ja kotipaikkakunnat (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta), käyttöönottopäivämäärän, vakuutusyhtiön nimen
 • moottoripyörän omistaja- ja haltijatiedot (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta) sekä moottoripyörän merkin, mallin, tilavuuden, tehon, käyttöönottoajankohdan, vakuutusyhtiön nimen.

Palvelusta saa myös tietoja mopoista, traktoreista ja siirtokilvellisistä ajoneuvoista.

Palvelujen hinnat, soveltuvat liittymät, käyttöohjeet ja muut lisätiedot löydät Suomen 16100 Oy:n internetsivuilta.

Ajoneuvorekisterikyselyt

 • Elisa
  tekstiviesti numeroon 16258

 • Fonecta
  tekstiviesti numeroon 16400
 • Suomen 16100
  tekstiviesti numeroon 16100

Ohjeet ja hinnat palveluntarjoajan sivuilta: