Kuljettajakortti
 

Kuljettajakortti

Kuljettajakortin hakeminen

Kuljettajakortin valtuutettuna asiointiverkostona toimivat Ajovarma Oy:n toimipisteet.

Kortin hakijan tulee täyttää hakemuslomake, jonka saa Ajovarman asiointipisteestä. Hakemukseen liitetään mukaan passikuva sekä nimikirjoitusnäyte. Kun hakija jättää hakemuksen asiointiverkoston toimipisteeseen, pitää hänellä olla mukanaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti).

Kuljettajakortin hinta on 100 €. Kortti on voimassa 5 vuotta myöntämispäivästä. Kortti maksetaan Ajovarman toimipisteessä hakemus jätettäessä. Korttia ei valmisteta ennen kuin se on maksettu.

Lisätietoa kuljettajakortin hakemiseen saa Ajovarman toimipisteistä ja oheisesta linkistä.

Ajovarma Oy

Kuljettajakortin uusiminen

Kuljettajakortti voidaan uusia aikaisintaan 90 päivää
(3 kuukautta) ennen kuin edellinen kortti vanhenee. Uusiminen on suositeltavaa tehdä viimeistään 15 työpäivää ennen kortin voimassaoloajan umpeutumista.

Kuljettajakortti uusitaan jättämällä hakemus Ajovarman toimipisteeseen.

Kuljettajakortin katoaminen/toimimattomuus

Jos kuljettajakortti vahingoittuu, toimii huonosti, katoaa tai varastetaan, kuljettajan on viikon kuluessa haettava korvaavaa korttia Ajovarman toimipisteestä. Korttihakemuksen liitteeksi tarvitaan kuljettajan vapaamuotoinen kirjallinen selvitys kortin katoamisesta/toimimattomuudesta. Uutta valokuvaa ja nimikirjoitusnäytettä ei tarvitse toimittaa vaan kortilla voidaan käyttää aiemmin digitoituja kuvia. Korttihakemuksen jättämisen jälkeen kuljettaja saa ajaa 8 vuorokautta käsikirjanpidolla. Kortin voi noutaa viikon kuluttua Ajovarman toimipisteestä.

Kuljettajakortin haltijan tietojen muuttuminen

Jos kuljettajakortin haltijan nimi muuttuu esimerkiksi avioliiton seurauksena, kortti on uusittava. Korvaavaa korttia haetaan Ajovarman toimipisteestä. Korttihakemuksen jättämisen jälkeen kuljettaja saa ajaa 8 vuorokautta käsikirjanpidolla. Kortin voi noutaa viikon kuluttua Ajovarman toimipisteestä.

Muualla verkossa