Matkailuauto
 

Matkailuauto

Matkailuauto on erikoiskäyttöön valmistettu M-luokan ajoneuvo, jonka sisällä olevissa majoitustiloissa on vähintään seuraavat tukevasti kiinni olevat varusteet (ajoneuvolaki 22 §):

  1. istuimia ja pöytä, joka voi olla helposti poistettavissa
  2. makuupaikkoja, jotka voidaan muuntaa istuimista
  3. keittomahdollisuus
  4. säilytystiloja.

Sellaisen matkailuauton, joka on verovapaa tai josta suoritetaan alennettua veroa, rakenteesta ja varusteista säädetään autoverolaissa tarvittaessa.

M1-luokan matkailuauto on autoverosta vapaa ajoneuvo, jos sen omamassa on vähintään 1 875 kiloa ja auton sisäkorkeus on vähintään 1,90 metriä alueella, jonka leveys on vähintään 0,4 metriä ja pituus vähintään 40 prosenttia asunto-osan pituudesta (ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista annetun asetuksen 17 §:n 3 mom., 703/1998).

Lisätietoja matkailuautosta löytyy täältä.

Matkailuauto, joka ei täytä autoverovapauden edellytyksiä, verotetaan kuten henkilöauto.

Ajoneuvo verotetaan autoverolain 8 luvun säännösten mukaisesti, jos autoverovapaa ajoneuvo muutetaan alennetun tai täyden autoveron alaiseksi ajoneuvoksi.

Ajoneuvo verotetaan uudelleen niiden perusteiden mukaan, joita olisi sovellettava lajiltaan samanlaiseen käytettyyn ajoneuvoon ajankohtana, jona verovelvollisuus syntyi (useimmiten muutoskatsastushetki).

Autoveron maksuvelvollisuus -sivulta voit tarkistaa ajoneuvot, jotka ovat nykyisen voimassa olevan autoverolain nojalla autoverovapaita tai ajoneuvot, joista on suoritettava autoveroa

 

Yhteystiedot

Polttoainemaksuasiat ja autoveroasiat
Puhelin 029 534 5128 (pvm/mpm), ma–pe klo 9–11 ja 13–15

Hakemukset, ilmoitukset, vastineet
kirjaamo(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi
PL 320
00101 Helsinki

 
 
 
Sivu päivitetty 25.05.2016