Autoilija
 

Autoilija-sovellus

Autoilija on älypuhelimelle ladattava sovellus, joka sisältää mobiiliajokortin ja erilaisia ajoneuvopalveluita.

Autoilijan beta-versio otettiin testikäyttöön joulukuun puolivälissä 2017. Testivaiheen alussa sovellus toimi vain iPhonessa, mutta nyt se toimii myös uusimmilla Android-käyttöjärjestelmillä. Tavoitteena on, että sovellus julkaistaan vuoden 2018 aikana, jolloin kuka tahansa voi ladata sen App Storesta tai Google Play -kaupasta. 

Mobiiliajokortti

Mobiiliajokortissa ajo-oikeustiedot kulkevat aina ajantasaisina mukanasi. Valokuva on tuorein mahdollinen.

Mobiiliajokortti on tarkoitettu samoihin käyttötarkoituksiin kuin muovikorttikin. Sillä pystyy kätevästi osoittamaan muun muassa ajo-oikeuden tai iän erilaisissa asiointitilanteissa. Trafi käy parhaillaan keskusteluja mobiiliajokortin hyväksymisestä monen yrityksen ja viranomaisen kanssa.

Visuaalisten turvaelementtien avulla katsoja voi varmistaa kortin aitouden. Turvaelementtejä ovat mm. animoitu taustakuvio, joka muuttuu näyttöä kosketettaessa, sekä kännykkää käänneltäessä muuttuvat hologrammimaiset kuviot kuten Trafin tunnus. Lisäksi QR-koodin avulla tuodaan varmennukseen lisäturvaa.  

Ajoneuvopalvelut

Autoilijasta löytyy vastaisuudessa Omat ajoneuvot, joissa on omistajana tai haltijana. Myös ajoneuvoverotiedot tulevat ajoneuvojen tietoihin. Omille ajoneuvoille voi myös tehdä tiettyjä rekisteröinnin ja ajoneuvoverotuksen toimenpiteitä.

Autoilijaan tulee mahdollisuus hakea rekisteritunnuksen perusteella minkä tahansa Suomessa rekisteröidyn ajoneuvon teknisiä tietoja, jollaisia ovat mm. mitat, moottorin tiedot ja katsastustiedot. Ajoneuvotietopalvelua testataan pilottiversiossa ja sen käyttäminen on maksutonta.

Ilmoitukset

Autoilijaan tulee myöhemmin myös erilaisia ajokorttia ja omia ajoneuvoja koskevia ilmoituksia ja muistutuksia. 

Palvelussa voi esiintyä katkoja ti 13.11.18 klo 9.30 – pe 16.11.18 klo 16.00 välillä päivitystöiden johdosta.

 

Aktian, Handelsbankenin, Oma Säästöpankin, POP
Pankkien, Suomen Hypoteekkiyhdistyksen ja Säästöpankkien
verkkopankkitunnuksilla tunnistautuminen sekä
Tupas-tunnistuspalvelu eivät ole käytettävissä su 18.11.2018 klo 5.00-10.00Autoilija apicon

Kiitos testaajiksi ilmoittautuneille

Testaajien määrä on tällä erää täynnä.

 
 
 

 

Sivu päivitetty 15.11.2018