Autoilija
 

Autoilija

Autoilija on älypuhelimelle ladattava sovellus, joka sisältää mobiiliajokortin ja erilaisia ajoneuvopalveluita.

Autoilijan beta-versio otettiin testikäyttöön joulukuun puolivälissä 2017. Testivaiheen alussa sovellus toimii vain iPhonessa. Android-version testauksen aloittamisesta tiedotetaan myöhemmin. Tavoitteena on, että sovellus julkaistaan vuoden 2018 aikana, jolloin kuka tahansa voi ladata sen App Storesta tai Google Play -kaupasta. 

Mobiiliajokortti

Mobiiliajokortissa ajo-oikeustiedot kulkevat aina ajantasaisina mukanasi. Valokuva on tuorein mahdollinen.

Mobiiliajokortti on tarkoitettu samoihin käyttötarkoituksiin kuin muovikorttikin. Sillä pystyy kätevästi osoittamaan muun muassa ajo-oikeuden tai iän erilaisissa asiointitilanteissa. Trafi käy parhaillaan keskusteluja mobiiliajokortin hyväksymisestä monen yrityksen ja viranomaisen kanssa.

Visuaalisten turvaelementtien avulla katsoja voi varmistaa kortin aitouden. Turvaelementtejä ovat mm. animoitu taustakuvio, joka muuttuu näyttöä kosketettaessa, sekä kännykkää käänneltäessä muuttuvat hologrammimaiset kuviot kuten Trafin tunnus. Lisäksi QR-koodin avulla tuodaan varmennukseen lisäturvaa.  

Ajoneuvopalvelut

Autoilijalla voi hakea rekisteritunnuksen perusteella minkä tahansa Suomessa rekisteröidyn ajoneuvon teknisiä tietoja, jollaisia ovat mm. mitat, moottorin tiedot ja katsastustiedot. Ajoneuvotietopalvelu on mukana pilottiversiossa ja sen käyttäminen on maksutonta.

Myöhemmin, kun Autoilija on julkisesti kaikkien käytössä, siitä löytää Omat ajoneuvot, joissa on omistajana tai haltijana. Myös ajoneuvoverotiedot tulevat ajoneuvojen tietoihin. Omille ajoneuvoille voi myös tehdä tiettyjä rekisteröinnin ja ajoneuvoverotuksen toimenpiteitä.

Ilmoitukset

Autoilijaan tulee myöhemmin myös erilaisia ajokorttia ja omia ajoneuvoja koskevia ilmoituksia ja muistutuksia. 

Autoilija apicon

Kiitos kaikille kiinnostuneille

Tällä erää Autoilijan testaajien määrä on täynnä.

 

 

Autoilija-beta-sovelluksessa saattaa olla lyhyitä käyttökatkoja
to 1.2. klo 8–10.

 
 
 

 

Sivu päivitetty 15.02.2018