Autoilija
 

Autoilija

Autoilija on älypuhelimelle ladattava sovellus, joka sisältää mobiiliajokortin ja erilaisia ajoneuvopalveluita.

Autoilija otetaan testikäyttöön joulukuun puolivälissä 2017. Pilottivaiheen alussa sovellus toimii vain iPhonessa. Android-version pilottivaiheen aloittamisesta tiedotetaan myöhemmin. Tavoitteena on, että sovellus julkaistaan kesällä 2018, jolloin kuka tahansa voi ladata sen Apple Storesta tai Google Play -kaupasta. 

Mobiiliajokortti

Mobiiliajokortissa ajo-oikeustiedot kulkevat aina ajantasaisina mukanasi. Valokuva on tuorein mahdollinen.

Mobiiliajokortilla voi osoittaa ajo-oikeuden ja iän luotettavasti ja turvallisesti. Trafi käy parhaillaan keskusteluja mobiiliajokortin hyväksymisestä monen yrityksen ja viranomaisen kanssa.

Tavoitteena on, että mobiiliajokorttia voi näyttää yhtä helposti kuin muovikorttia. Visuaalisten turvaelementtien avulla katsoja voi varmistaa kortin aitouden. Turvaelementtejä ovat mm. animoitu taustakuvio, joka muuttuu näyttöä kosketettaessa, sekä kännykkää käänneltäessä muuttuvat hologrammimaiset kuviot kuten Trafin tunnus. Lisäksi QR-koodin avulla tuodaan varmennukseen lisäturvaa.  

Ajoneuvopalvelut

Autoilijalla voi hakea rekisteritunnuksen perusteella minkä tahansa Suomeen rekisteröidyn ajoneuvon teknisiä tietoja, kuten moottorin tiedot ja katsastustiedot. Haettavaksi tulevat myös ajoneuvoverotiedot. Ajoneuvotietopalvelu tulee testaukseen pilotoinnin aikana.

Myöhemmin, kun palvelu on julkisesti kaikkien käytössä, siitä voi nähdä ajoneuvot, joissa on omistajana tai haltijana. Näille ajoneuvoille voi myös tehdä tiettyjä rekisteröinnin ja ajoneuvoverotuksen toimenpiteitä.

Ilmoitukset

Autoilijaan tulee myöhemmin myös erilaisia ajokorttia ja omia ajoneuvoja koskevia ilmoituksia ja muistutuksia. 

Kiitos kaikille kiinnostuneille

Tällä erää Autoilijan testaajien määrä on täynnä.

 

 
 
 

 

Sivu päivitetty 15.11.2017