Turvallisuusseminaari Lentoon!
 

Harrasteilmailun turvallisuusseminaari Lentoon! 2015

Tunnelmakuva Lentoon!-seminaarista auditoriosta

Harrasteilmailun toimijat Trafi, Finavia, Ilmatieteen laitos, Suomen Ilmailuliitto SIL ja Suomen Moottorilentäjien Liitto SMLL järjestivät ensimmäisen yhteisen turvallisuusseminaarin 14.–15.11.2015 Vantaalla Ilmailumuseon tiloissa. Tilaisuuden juonsi molempina päivinä Sami Saikkonen. Paikalla oli yli 200 osallistujaa.

Samaan aikaan pidettiin pienemmät etätilaisuudet Kuopiossa ja Rovaniemellä. Myös Ouluun saatiin nopealla aikataululla järjestettyä oma tilaisuus. Etätilaisuuksiin oli Ilmailumuseolta videoyhteys.

Seminaari oli suunnattu ilmailukerhoille, lentopaikkojen pitäjille, kouluttajille ja kaikille ilmailun harrastajille. Siellä käsiteltiin seuraavia teemoja:

  • Harrasteilmailun tila ja tulevaisuus
  • Yhteisöllisyys ja kerhotoiminta
  • Ilmatila, lentosää ja lennonvalmistelu
  • Ennaltaehkäisevä turvallisuustyö ja osaamisen ylläpito
  • Ajankohtaista säädösrintamalla

Museolla riitti vilkasta ja ajoin tiukkaakin keskustelua, tiivistä tunnelmaa, naurunremakoita ja iloista mieltä, ahaa-elämyksiä ja monipuolisia esitelmiä sekä jännitystäkin etäyhteyksien tekniikan kanssa. Tätä kaikkea voi kuvata sanalla vuorovaikutus.

Seminaarin esitysmateriaali sekä videot löytyvät sivun oikean reunan linkeistä. Pahoittelemme, että äänen laatu videoissa hieman vaihtelee.

Tilaisuudessa oli käytössä viestiseinä, jonne ennakkokysymysten lisäksi lähetettiin vilkkaasti kysymyksiä koko tilaisuuden ajan. Moniin saapuneista kysymyksistä saatiin annettua vastaus saman tien. Loput kysymykset otettiin talteen ja vastauksia niihin löytyy myös sivun oikean reunan linkeistä.

Seminaarin jälkeen kaikille ilmoittautuneille lähetettyyn palautekyselyyn saatiin runsaasti vastauksia, suuri kiitos niistä. Kiittävää palautetta tuli esityssisällöistä, loistavasta juontajasta sekä yleisestä tunnelmasta ja keskustelevasta ilmapiiristä. Kehitysehdotuksia saatiin erityisesti tekniikan ja etäyhteysjärjestelyiden toimivuuteen. Myös aikatauluun toivottiin lisää väljyyttä. Kaikki palaute ja kehitysehdotukset otetaan huomioon tulevien seminaarien järjestelyissä.

Seminaarille annetut kouluarvosanat

Asteikko: 4-10
Vastaajien määrä: 87
Keskiarvo: 8,38

Seminaarin arvosanat

Seminaari oli hyvä esimerkki yhteisestä työstä harraste- ja yleisilmailun turvallisuuden edistämiseksi. Tällä yhteistyöllä on hyvä jatkaa kohti Lentoon! -seminaaria 2016.

Kiitos kaikille osallistujille!

Lentoon

Kuva: Reija Koistinen

Seminaarin ohjelma

 

Seminaarin tunnelmaa

 

Puhujien esitykset

 

 

 
 
Sivu päivitetty 11.12.2015