Ilmailusta aiheutunut häiriö
 

Ilmailusta aiheutunut häiriö

Yleisilmailu ja lentotyö sisältävät laajan alan erilaisia ilma-aluksia ja niillä suoritettavia toimintoja, näihin kuuluu mm. harrasteilmailun lisäksi pelastuslentoja, maa- ja metsätalouskäyttöä ja palontorjuntalentoja. Kaupallinen reitti- ja rahtiliikenne eivät kuulu yleisilmailuun.

Ajoittain yleisilmailuun ja lentotyöhön kuuluvat lennot voivat tapahtua varsin matalalla lentäen esimerkiksi sähkölinjojen ympäriltä puita raivaavat helikopterit, metsäpaloa sammuttavat ilma-alukset, pelastuslennot tai ilmakuvaus vaativat ajoittain matalaa lentokorkeutta. Tällöin voi maahan aiheutua hetkellisesti tavallista enemmän melua.

Trafi valvoo ilmailua ja ilma -aluksesta aiheutuneesta häiriöstä voi tehdä ilmoituksen Trafille lomakkeella. Ilma-aluksen rekisteritunnus on paras ja usein ainoa tapa tunnistaa toimija. Ilma-aluksen aiheuttaessa häiriötä monesti epäillään onko mahdollisesti alitettu asetettu minimilentokorkeus. Minimilentokorkeudet riippuvat ilma-aluksen tyypistä, lentoalueesta ja suoritettavan lennon tarkoituksesta.

 

Ilmoitus ilmailusta aiheutuneesta häiriöstä

LU3627

 
 
 
 
Sivu päivitetty 29.11.2017