• FI

  • FI

Arktisen neuvoston puheenjohtajuus
 

Arktisen neuvoston puheenjohtajuus

Suomi toimii arktisen neuvoston puheenjohtajana kaksi vuotta toukokuusta 2017 alkaen. Trafin näkökulmasta tärkeitä teemoja puheenjohtajuuskaudella ovat meriturvallisuuden ja meriympäristöasioiden painottaminen polaarialueilla.

Arktinen neuvosto on vuonna 1996 perustettu korkean tason hallitustenvälinen foorumi, joka pyrkii edistämään arktisten alueiden yhteistyötä monin tavoin. Suomen ja muiden pohjoismaiden lisäksi Arktiseen neuvostoon kuuluvat Kanada, Yhdysvallat ja Venäjä.

Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden myötä Suomelle siirtyi myös arktisen offshore-toiminnan viranomaisfoorumin puheenjohtajuus. Öljyntorjuntayhteistyöhön ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen keskittyvä viranomaisfoorumi on perustettu Arktisen neuvoston aloitteesta vuonna 2015.

Puheenjohtajakauden tapahtumia

Trafi organisoi meriympäristön suojeluun keskittyvän PAMEn, joka on yksi Arktisen neuvoston työryhmistä, kokoukset kesäkuussa ja syyskuussa 2017. Kesäkuun kokous painottuu arktisen merenkulun parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja on asiaa käsittelevän yhteistyöfoorumin ensimmäinen.

Trafi järjestää myös helmikuussa 2018 konferenssin polaarikoodista saaduista kokemuksista ensimmäisen soveltamisvuoden jälkeen.

 
 

 

Sivu päivitetty 28.09.2017