Romutuspalkkiokokeilu
 

Romutuspalkkiokokeilu on päättynyt

Romutuspalkkiokokeilu alkoi 1.7.2015 ja kesti vuoden 2015 loppuun. Kokeilun rahoittivat valtio ja autoala yhdessä. Valtion osuus oli 1000 euroa ja autoala osallistuu vapaaehtoisella 500 euron korvauksella romutettavaa autoa kohden. Valtion lisätalousarviossa kokeiluun varattiin ensin 3 M€ ja myöhemmin 5 M€ lisää.

Romutuspalkkiokokeilun aikana kuluttaja sai 1 500 euron alennuksen uudesta autosta romutettuaan yli 10 vuotta vanhan auton ja ostettuaan tilalle uuden auton, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli (flexifuel), metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi).

Tarkistuslista auton ostajalle

1) Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutus-todistuksen. Auton romuttaminen on Suomessa maksutonta. Valtuutettujen vastaanottopisteiden sijainnin voi tarkistaa Suomen Autokierrätyksen kotisivuilta tai puhelinnumerosta 0800 05044.

2) Romutettavan auton ja tilalle hankitun uuden auton tulee molempien olla henkilöautoja.

3) Romutustodistus ja uuden auton tilaussopimus on päivätty ajankohdalle 1.7.–31.12.2015. Jos auto on jo ehditty romuttaa ennen heinäkuun alkua, sitä ei voi enää hyödyntää romutuspalkkion saamiseen. Alkuperäinen romutustodistus luovutetaan myyjälle uuden auton oston yhteydessä.

4) Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran ja yhteen uuteen autoon voi käyttää vain yhden romutuspalkkion.

5) Romutettavan auton on oltava vähintään 10 vuotta vanha.

6) Romutuspalkkion saajan tulee olla romutettavan auton viimeinen ajoneuvoliikennerekisteriin merkitty omistaja. Avustuksen saajan on siis tullut olla merkittynä romutettavan auton omistajaksi ennen kuin auto poistetaan lopullisesti rekisteristä. Jos auton omistaja ei ole vielä tehnyt omistajanvaihdosta ajoneuvoliikennerekisteriin, se on tehtävä katsastustoimistossa ennen kuin ajoneuvo romutetaan, jos omistaja haluaa hyödyntää romutuspalkkion.

7) Romutuspalkkio voidaan myöntää vain yksityishenkilölle.

8) Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli (flexifuel), metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi). Päästövaatimukset täyttäviä autoja voi vertailla Trafin autovertaamossa.

 

Usein kysytyt kysymykset

Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin löydät romutuspalkkiokokeilun kampanjasivuilta

 
 

 

Sivu päivitetty 23.05.2016