Liikennelabra-päivä 1.4.2016
 

Liikennelabra-päivä 1.4.2016

Liikenne- ja viestintäministeriön järjestämä Liikennelabra-päivä keräsi ison joukon liikenteen digitaalisen maailman yrittäjiä, kokeilijoita ja kehittäjiä yhteen.

Tilaisuuden yhteydessä siirrettiin myös Liikennelabran vetovastuu liikenne- ja viestintäministeriöstä Liikenteen turvallisuusvirastoon (Trafi).

Tilaisuuden tervetulopuheessa LVM:n tieto-osaston ylijohtaja Olli-Pekka Rantala painotti Liikennelabran tavoitteiden tulevan suoraan hallitusohjelmasta.

– Hallituksen tavoitteena on edesautetaan innovaatio- ja palvelualustojen syntyä sektoreilla, joilla julkishallinnolla on rooli markkinoiden toimivuuden kannalta. Lisäksi Sipilän hallituksen ohjelmassa painotetaan kokeilujen merkitystä. Erityisesti kokeiluilla tavoitellaan innovatiivisia ratkaisuja, parannetaan palveluita, edistetään omatoimisuutta ja yrittäjyyttä sekä vahvistetaan alueellista ja paikallista päätöksentekoa ja yhteistyötä. Nämä ovat myös Liikennelabran sisäänkirjoitettuja strategisia päämääriä, Rantala sanoi.

Seminaarin aikana omia kokemuksiaan Liikennelabra-yhteistyöstä esittelivät TeliaSonera, Posti, Tekes ja Trafi ja Liikennevirasto. Seminaariväki sai myös pikakatsauksen pääkaupunkiseudun tietulliselvityksestä.

Lisäksi Liikennelabran pääyhteistyöalueet, NordicWay, Aurora, Suomen Kasvukäytävä ja ITS Factory, kertoivat tämän hetken tekemisestä ja tulevaisuuden painopistealuista.

Tilaisuudessa julkaistiin myös Labran tilaamat tutkimukset sähköisten palveluiden ekosysteemeistä ja yksilönsuojasta liikenteen sähköisissä palveluissa.

1.4. pidetyn Liikennelabra-seminaarin esitykset

Tilaisuuden avaus, Olli-Pekka Rantala, LVM

Virastojen puheenvuorot
•Juuso Kummala, Liikennevirasto
•Anders Granfelt, Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi)

Tekesin puheenvuoro, Raine Hermans, Tekes

Mukana olleiden yritysten puheenvuorot
•Miika Murremäki, Posti
•Jouni Sintonen, TeliaSonera

Liikenteen sähköisten palvelujen ekosysteemi, Thomas Casey, VTT

Liikenteen sähköisten palvelujen yksilön tietosuoja, palveluiden tietoturva ja satelliittipaikannuksen häirintä, Immo Heino, VTT

Pääkaupunkiseudun tietulliselvitys, Sini Puntanen, HSL

Aurora ja Ylläs-MaaS, Asta Tuominen ja Ilkka Kotilainen, Liikennevirasto

Suomen kasvukäytävä, Anna-Mari Ahonen, Hämeenlinna

NordicWay Coop, COOP OnePager, Ilkka Kotilainen, Liikennevirasto

Tampereen ITS Factory, Heikki Karintaus, ITS Factory

ScanWay, Matti Lankinen, Vediafi

Liikennelabran jatko, Juha Kenraali, Trafi

 

 
 

 

Sivu päivitetty 25.01.2017