Pätevyydet
 

Pätevyydet

STCW-muutosten siirtymäaika on päättynyt 31.12.2016.

STCW Manilan muutoksineen astui täysimääräisesti voimaan 1.1.2017 eikä siirtymäkauden helpotuksia enää voida soveltaa 31.12.2016 jälkeen saapuneisiin hakemuksiin.

Tällä hetkellä pätevyyskirjoja tehdään kiireysjärjestyksessä:

1) 31.12.2016 tai sitä ennen vanhaksi menneet pätevyyskirjat ja lisäpätevyystodistukset

2) Henkilön ensimmäiset pätevyyskirjat ja lisäpätevyystodistukset

3) Muut pätevyyskirjat

4) Muut lisäpätevyystodistukset

Siirtymäkauden päättymisen aiheuttama pätevyyskirjaruuhka on maailmanlaajuinen ja tilannetta on käsitelty IMO:ssa marraskuussa. Trafi on toimittanut varustamoille ja satamavaltiotarkastajille kirjeen, jossa todetaan pätevyyskirjaruuhkasta aiheutuva tilanne ja että kaikille merenkulkijoille ei ole kyetty toimittamaan uusien määräysten mukaisia pätevyyskirjoja. Kirje pohjautuu IMO:n antamaan malliin.


Yhdistetyn lisäpätevyystodistuksen hakeminen ja uusiminen 1.1.2017 alkaen

Siirtymäkauden päätyttyä sovelletaan taas normaalivaatimuksia. Kun haet ensimmäistä lisäpätevyyttä yhdistettyyn lisäpätevyystodistukseen, on kyseisen koulutuksen oltava viiden vuoden sisällä suoritettu, normaalipituinen koulutus. Ainoastaan jo yhdistetyssä lisäpätevyystodistuksessa olevien merkintöjen uusimisen yhteydessä voit suorittaa nk. kertauskoulutuksen, jos sinulla on meripalvelua vähintään 3 kk edellisen viiden vuoden aikana. Jos sinulla ei ole meripalvelua, täytyy uusinnassakin suorittaa normaalipituinen koulutus.

Kaikki koulutukset on suoritettava Suomessa.

Yhteystiedot

Puhelintiedustelut merenkulun pätevyyskirjoista

tiistaista torstaihin klo 9-11
puh. 029 534 5133

Merenkulun pätevyyskirjojen palvelunumeron ollessa suljettuna, pyydämme kiireellisissä asioissa jättämään soittopyynnön tai olemaan yhteydessä sähköpostitse .

Merimiesrekisterin ylläpito ja meripalveluotteet:
Suvi Toppari ja Sini Koivisto
puh. 029 534 5000

 

Muualla verkossa

 
 
 

 

Sivu päivitetty 27.01.2017