Ajoneuvon sähköinen rekisteröinti
 

Ajoneuvon sähköinen rekisteröinti

16.11.2015 alkaen ajoneuvon omistajanvaihdoksen on voinut tehdä Trafin sähköisissä palveluissa, jos ajoneuvolle on ostettu vakuutus etukäteen. Vakuutusyhtiöiden verkkopalveluissa omistajanvaihdoksen voi tehdä samalla, kun ajoneuvolle ostaa vakuutuksen. Palvelun saatavuutta voi tiedustella omasta vakuutusyhtiöstä.

Sähköinen rekisteröinti ei poista mahdollisuutta henkilökohtaiseen asiointiin. Rekisteröinnin voi hoitaa myös tuttuun tapaan rekisteröintejä tekevässä vakuutusyhtiössä, katsastustoimipaikalla tai muulla taholla, joka toimii Trafin rekisteröintikumppanina. Myös yhä useampi autoliike voi hoitaa jatkossa rekisteröinnin ajoneuvon vakuuttamisen yhteydessä.

Sähköinen varmenne korvaa rekisteröintitodistuksen ilmoitusosan

Ajoneuvon sähköisen varmenteen eli rekisteröintitodistuksen korvaavan turvakoodin ansiosta omistajan vaihdon rekisteröinnin yhteydessä ei tarvitse enää esittää mitään asiakirjoja. Käytännössä myyjä hakee Trafin sähköisen asioinnin kautta ajoneuvolle varmenteen ja luovuttaa varmenteen ostajalle. Tämän jälkeen ostaja rekisteröi ajoneuvon sähköisessä palvelussa varmenteen avulla.

Varmenne on kuusi merkkiä pitkä turvakoodi, joka annetaan vain rekisteriin merkitylle omistajalle. Varmenne katsotaan rekisteröinnissä riittäväksi selvitykseksi omistusoikeudesta, ja se on saatavilla ja käytettävissä 24/7 Trafin sähköisistä palveluista. Se on voimassa 14 vrk.

 

 
 

 

Sivu päivitetty 18.10.2017