Ammattiliikenne
 

Ammattiliikenne

Ammattiliikenteen ohjauksen ja sääntelyn tavoitteina ovat kuljetusalan työntekijöiden ja tiellä liikkujien terveys ja turvallisuus sekä liikenteen ympäristöystävällisyys. Tavoitteita edistetään monin eri keinoin, esimerkiksi kuljettajien ammatillista koulutusta kehittämällä, ajopiirturijärjestelmällä sekä käyttämällä liikenteenohjausta erikoiskuljetuksissa silloin, kun ne liikkuvat liikennesäännöistä poiketen. Koulu- ja päivähoitokuljetuksiin on säädetty pakolliseksi alkolukon käyttö.

Trafi hyväksyy ammattipätevyyskoulutusten koulutusohjelmat ja osan koulutuskeskuksista. Trafi käsittelee lupahakemukset liikenneyrittäjäkoulutuksen järjestäjille. Trafi vastaa myös liikenneyrittäjän ammattitaitokokeen järjestämisestä ja arvostelusta sekä koulutuksen valvonnasta. Lisäksi Trafi hyväksyy tieliikenteessä käytettävät alkolukot.

Trafi myöntää erikoiskuljetusten liikenteenohjaajaoikeudet (EKL-oikeudet) ja käsittelee digitaalisen ajopiirturijärjestelmän korjaamo- ja valvontakorttien hakemukset. Trafi myöntää myös tavaraliikenteen ja muuttokuljetusten CEMT-luvat sekä ulkomaille suuntautuvien satunnaisten bussimatkojen kuljetusasiakirjat, valvonta-asiakirjat sekä Venäjän ja Ukrainan henikilöliikenteen noutoluvat.

Yhteystiedot

Sähköposti ammattiliikenne(at)trafi.fi

Trafin palveluntuottaja Ajovarma Oy:n ammattiliikenteen palvelupisteet

 
 
 
 
Sivu päivitetty 27.04.2017