Kuljettajakortti
 

Kuljettajakortti

Kuljettajakortin hakemisen valtuutettuna asiointiverkostona toimivat Trafin palveluntuottaja Ajovarman palvelupisteet.

Kuljettajakortin hakeminen

Hakiessasi kuljettajakorttia sinun tulee täyttää hakemuslomake, jonka saat Ajovarman palvelupisteestä. Hakemuksen liitteeksi tarvitset passikuvan sekä nimikirjoitusnäytteen. Jättäessäsi hakemuksen palvelupisteeseen sinulla tulee olla mukana voimassa oleva henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti).

Kuljettajakortin hinta on 100 €. Kortti on voimassa 5 vuotta sen myöntämispäivästä. Kortti maksetaan Ajovarman palvelupisteessä jätettäessä hakemus. Korttia ei valmisteta ennen kuin se on maksettu.

Kuljettajakortin uusiminen

Voit uusia kuljettajakorttisi aikaisintaan 90 päivää
(3 kuukautta) ennen kuin edellinen korttisi vanhenee. Uusiminen on suositeltavaa tehdä viimeistään 15 työpäivää ennen kortin voimassaoloajan umpeutumista. Kuljettajakortti uusitaan jättämällä hakemus Ajovarman palvelupisteeseen.

Kuljettajakortin katoaminen/toimimattomuus

Jos kuljettajakorttisi vahingoittuu, toimii huonosti, katoaa tai varastetaan, sinun on viikon kuluessa haettava korvaavaa korttia Ajovarman palvelupisteestä. Korttihakemuksen liitteeksi tarvitset vapaamuotoisen kirjallisen selvityksen kortin katoamisesta/toimimattomuudesta. Uutta valokuvaa ja nimikirjoitusnäytettä ei tarvitse toimittaa, vaan kortilla voidaan käyttää aiemmin digitoituja kuvia. Korttihakemuksen jättämisen jälkeen saat ajaa 8 vuorokautta käsikirjanpidolla. Kortin voit noutaa viikon kuluttua Ajovarman palvelupisteestä.

Kuljettajakortin haltijan tietojen muuttuminen

Jos nimesi muuttuu esimerkiksi avioliiton seurauksena, sinun on uusittava korttisi. Korvaavaa korttia haetaan Ajovarman palvelupisteestä. Korttihakemuksen jättämisen jälkeen saat ajaa 8 vuorokautta käsikirjanpidolla. Kortin voit noutaa viikon kuluttua Ajovarman palvelupisteestä.

Hakemukset ja neuvonta

Trafin palveluntuottaja Ajovarma Oy

 
 
 
Sivu päivitetty 27.04.2017