• FI

  • FI

Siirtoluvan hakeminen
 

Siirtoluvan hakeminen

Siirtolupa annetaan hakijalle, joka tekee siirtolupahakemuksen. Hakemuksen voi täyttää joko katsastustoimipaikalla tai Tullin toimipisteessä tai etukäteen pfd-lomakkeella. Siirtolupa voidaan myöntää korkeintaan 7 päivää ennen luvan voimaan astumista.

Siirtolupahakemuksessa on ilmoitettava kaikki hakemuksessa vaaditut tiedot. Ajoneuvon valmistenumeron ilmoittaminen on ehdoton edellytys siirtoluvan saamiseksi. Ajoneuvon käyttötarkoituksen tulee täyttää rekisteröintiasetuksen tai autoverolain edellytykset. Ajoneuvolla ei saa olla maksamatonta ajoneuvoveroa. Hakijan tai asiamiehen henkilöllisyys tarkistetaan siirtoluvan hakemisen yhteydessä.

Siirtolupahakemus toimii samalla myös siirtovakuutushakemuksena. Siirtovakuutuksen voimassaolo on sidottu siirtoluvan voimassaoloon. Siirtovakuutuksen myöntää Liikennevakuutuskeskus (LVK). Siirtolupa on mahdollista myöntää myös ilman siirtovakuutusta. Tällöin hakijalla on oltava voimassaoleva jatkuva liikennevakuutus tai tarvittaessa hakijalle myydään jatkuva liikennevakuutus. Kun siirtolupaa myönnetään liikennekäytöstä poistetulle ajoneuvolle, jonka rekisterikilpiä ei ole palautettu (liikennevakuutus passivoitunut), hakijan on otettava siirtovakuutus.

Yhteystiedot

Siirtolupa-asioiden neuvonta
Puhelin 029 534 5111 (pvm/mpm)

Siirtovakuutus
Liikennevakuutuskeskus

 
 
 
Sivu päivitetty 16.11.2015