Romutuspalkkio
 

Romutuspalkkio 2018

Romutuspalkkion voi käyttää uuden, vähäpäästöisen henkilöauton hankkimiseen 1.1.-31.8.2018.

Romutuspalkkion edellytykset

Palkkion saamisen edellytyksenä on, että romutettavaksi tuotava auto on otettu käyttöön vuonna 2007 tai aikaisemmin ja se ollut liikennekäytössä vuoden 2017 aikana sekä romutushetkellä. Romutuspalkkion käyttäjän on pitänyt myös olla auton omistajana tai haltijana romutusta edeltävät 12 kuukautta. Palkkio myönnetään vain yksityishenkilölle.

Uuden bensa- tai dieselauton CO2-päästöt saavat olla enintään 110 g/km. Muita käyttövoimia käyttäville autoille ei aseteta päästörajaa.

Romutuspalkkion määrä

Bensiini- tai dieselkäyttöisestä autosta alennus on 1 500 euroa. Autosta, jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli (flexifuel), metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi), alennus on 2 500 euroa.

Valtion osuus romutuspalkkiosta on 1 000 euroa bensiini- tai dieselautosta ja muista 2 000 euroa. Autoalan osuus on 500 euroa yhtä uutta autoa kohden. Valtio on varannut romutuspalkkioihin 8 miljoonaa euroa.

Romutuspalkkion saaminen

Autojen maahantuojat hoitavat romutuspalkkion hakemisen Trafilta. Trafi lähettää virallisen päätöksen tuen myöntämisestä asiakkaalle, mutta itse tuen haku ja hyödyntäminen hoituu uuden auton hankinnan yhteydessä.

 

Osassa romutuspalkkiopäätöksiä virheellinen palkkiosumma

3.7.2018
Ajon aikana latautuvan hybridiauton ostamiseen käytettävissä romutuspalkkiopäätöksissä on ollut virheellinen romutuspalkkiosumma. Virheellinen summa ei ole vaikuttanut saadun romutuspalkkion määrään.
Trafi lähettää virheellisen päätöksen saaneille oikaisut päätöksiin.

Osaan kesäkuun viimeisellä viikolla lähetettyihin romutuspalkkiopäätöksiin on merkitty virheellisesti romutuspalkkiosummaksi 2000 euroa 1000 euron sijasta.
Nämä päätökset koskevat tapauksia, jossa romutuspalkkiota on käytetty ajon aikana latautuvan hybridiauton ostoon.

Päätöksissä olleella virheellisellä summalla ei ole ollut vaikutusta myönnetyn romutuspalkkion määrään eli asiakkaiden
autoliikkeissä romutetusta autosta saama hyvitys on ollut oikein.

Trafi lähettää uuden, korjatun päätöksen automaattisesti kaikille.

Trafi pahoittelee virheellisistä päätöksistä aiheutunutta haittaa.

Lisätietoja:
kehityspäällikkö Tuovi Tervasmäki, p. 029 534 7216, tuovi.tervasmaki (at) trafi.fi

 
 
 

 

Sivu päivitetty 03.07.2018