Katsastus
 

Henkilöautojen määräaikaiskatsastusten vikatilastot

Mallikohtaisista hylkäysprosenttitilastoista ilmenee käyttöönottovuosittain katsastettujen henkilöautojen hylkäysprosentit sekä kolme yleisintä hylkäykseen johtanutta syytä. Vuodesta 2017 alkaen mukana on myös tieto henkilöautomallien ajetuista kilometreistä sekä määräaikaiskatsastusten lukumäärä.

Tilastoissa on mukana automallit, joita on esitetty katsastukseen vähintään 100 kappaletta. Hylkäykseen johtaneissa syissä on mukana vain ne viat, joita on esiintynyt vähintään kymmenessä kyseessä olevassa automallissa tai joiden osuus on vähintään yksi prosentti.

 

Henkilöautojen mallikohtainen katsastuksen vikatilasto 2017 käyttöönottovuosittain

Visualisoinneissa on esitetty vain eniten katsastettujen henkilöautomallien tietoja käyttöönottovuosittain. Laajemmat tilastot löytyvät excel-tiedostosta. Visualisointien alaosasta voi valita tarkasteltavan käyttöönottovuoden.

 

Aikaisemmin julkaistut vikatilastot

Vanhojen vikatilastojen tulkinnassa on otettava huomioon, että ne eivät sisällä katsastettujen henkilöautojen mittarilukematietoja. Eri automallien keskimääräiset kilometritiedot voivat poiketa merkittävästi toisistaan, minkä vuoksi eri automallien hylkäysprosentit eivät ole suoraan vertailukelpoisia.

Vikatilastot 2016
Vikatilastot 2015
Vikatilastot 2014
Vikatilastot 2013
Vikatilastot 2012
Vikatilastot 2011

 

Muut katsastustilastot 

Määräaikaiskatsastusten katsastustoimipaikkakohtaiset hylkäysprosenttitilastot
Katsastusalan kokonaiskatsaukset (Trafin julkaisut 2016 alkaen)

 

 

Sivu päivitetty 09.02.2018