Tietokannat
 

Ajoneuvotilastopalvelu

Palvelun yleiskuvaus
Ajoneuvotilastot on internetpohjainen tietokantapalvelu, jossa käyttäjä voi ns. PX-Web-käyttöliittymän avulla tehdä itse tarpeidensa mukaisen tilastopoiminnan. Palvelu sisältää ajoneuvojen ensirekisteröinti- ja kantatietoja. Käyttäjä valitsee muuttujavalikoista haluamansa arvot ja saa tuloksena valintojensa mukaisen tilastotaulukon, jota on mahdollista edelleen muokata: taulukon muuttujien järjestystä voi vapaasti vaihtaa riveillä ja sarakkeilla, tyhjät rivit voi poistaa jne. Taulukon tiedot voi myös viedä peruskuvaajiin sekä muuntaa useisiin eri tiedostomuotoihin jatkokäsittelyä varten. Palvelu on käytettävissä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä.

Palvelun rajoitukset
Ajoneuvotilastopalvelu toimii kaikilla standardiselaimilla, mutta palvelun toimimisen varmistamiseksi näkymä selaimessa on rajoitettu 1 000 riviin ja 300 sarakkeeseen. Jos käyttäjän valinnat ylittävät nämä rajat, näytetään selaimessa rajoitettu taulukko ja palvelu huomauttaa rajoituksesta.
Tilastotaulukoiden vienti Excel-tiedostomuotoon edellyttää Excel 2007 -versiota tai uudempaa (xlsx-tiedostomuoto).
Palvelun kuvaajatoiminnot on tarkoitettu ainoastaan tietojen pikaiseen havainnollistamiseen. Kuvioiden laatu riippuu pitkälti suoritetusta tietokantapoiminnasta, liian laajoista tai rajaamattomista taulukoista ei voi muodostaa kunnollisia kuvioita.

Linkit palveluun
Ajoneuvotilastot FI      Fordonsstatistik SV      Vehicle statistics EN

Muualla verkossa

Väestötilastojen tietokantataulukot

Ajoneuvotilastopalvelusta saatavat absoluuttiset luvut voi Tilastokeskuksen väestörakennepalvelun avulla suhteuttaa kuntien väkilukuun.

 

Yhteystiedot

tilastot (at) trafi.fi

 
 
 
Sivu päivitetty 28.01.2016