Kuljettajatiedot
 

Kuljettajatiedot

Kuljettajan omat ammattipätevyystiedot

Trafin sähköisessä palvelussa voit tarkastaa ja tulostaa omat ammattipätevyyskoulutustietosi: kuorma- ja linja-autonkuljettajan sekä taksinkuljettajan ammattipätevyyden perus- ja jatkokoulutustiedot. Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksin, ja se on maksuton.

Rekisteristä saatavat ajokorttitiedot

Julkiset kuljettajatiedot

Henkilötunnuksella voit tarkastaa henkilön julkiset ajo-oikeus- ja ajokorttitiedot sekä ammattipätevyystiedot.

Ajokorttiote

Voit tulostaa ajokorttiotteen Trafin sähköisestä asiointipalvelusta maksutta. Sähköisestä palvelusta tulostettava ajokorttiote on Trafin virallinen asiakirja ja sen voi esittää edelleen koulutusta, työpaikkaa tai muuta ajokorttiasiaa varten. Ajokorttiotteen voit tulostaa sähköisestä palvelusta suomen, ruotsin tai englanninkielisenä.

Aikaisemmin Trafi on toimittanut ajokorttiotteet leimattuina ja allekirjoitettuina. Sähköisen palvelun käyttöönoton myötä Trafista saataville ajokorttiotteille ei tuoteta allekirjoitus- eikä leimaustietoja.

Mikäli tarvitset ajokorttiotteen leimattuna ja allekirjoitettuna, esimerkiksi ulkomaan viranomaisia varten, tilaa ajokorttiote tilauslomakkeella, jonka löydät Suomi.fi -palvelusta. Täydennetty ja allekirjoitettu tilauslomake lähetetään osoitteeseen ajokorttiotetilaukset (at) trafi.fi. Tilauslomakkeen voi myös faksata tai lähettää postitse tilauslomakkeessa mainittujen yhteystietojen mukaisesti. Leimattu ja allekirjoitettu ajokorttiote toimitetaan postitse asiakkaan lähiosoitteeseen ja siitä peritään Trafin hinnaston mukaiset toimitus- ja kopiointikulut (0,55 €/sivu + toimituskulut 5,60€).

Otteen voi tilata toisen henkilön puolesta vain liittämällä pyyntöön yksilöidyn valtakirjan.

Ajokorttiotteelle tulostuvat henkilön viimeisimmät ajokortteihin ja muihin ajolupiin liittyvät tiedot: tiedot viimeisimmästä ajo-oikeudesta, viimeisimmästä ajokortista, voimassa olevista ajoluvista (esimerkiksi taksinkuljettajan ajolupa ja opetuslupa) sekä ajo-oikeuteen liittyvät toimenpidetiedot ja mahdolliset liikennerikkomustiedot.

Otteen voimassaoloaika

Tarkista otteen vastaanottajalta, kuinka vanha ote hyväksytään. Eri tahoilla on eri käytäntöjä tässä asiassa.

 

Yhteystiedot

  • Asiakaspalvelu
  • Puhelin 029 534 5100 (pvm/mpm), arkisin klo 8.00–16.15
 
 
 

 

Sivu päivitetty 18.06.2018