Omien tietojen tarkastus
 

Omien tietojen tarkastus

Henkilöllä on mahdollisuus tarkistaa omat tietonsa veloituksetta liikennerekistereistä kerran vuodessa.

Ajoneuvotietojen tarkastus

Voit tarkistaa omat ajoneuvotietosi Trafin sähköisissä palveluissa veloituksetta. Palvelu palauttaa tiedot nykyisistä ajoneuvoista, sekä ajoneuvoista, joissa olet luovutusilmoitettuna henkilötunnuksella. Palvelu ei palauta entisiä ajoneuvoja, eikä ajoneuvoja, jotka on poistettu rekisteristä. Sähköiseen palveluun pääset kirjautumaan tästä.

Tekemällä asiakirjapalveluun omien ajoneuvotietojen tarkastuspyynnön, saat ajoneuvolistauksen valintasi mukaan sähköpostin liitteenä tai postitse. Listauksella on tiedot niistä nykyisistä ja entisistä ajoneuvoista, joissa olet tai olet ollut rekisteriin merkittynä omistajana tai haltijana noin vuodesta 1989 alkaen. Tätä aiemmat ajoneuvotiedot ovat saatavilla rekisteritunnuksen perusteella.

Kuljettajatietojen, eli ajokorttitietojen tarkastus

Voit tarkistaa omat kuljettajatietosi sekä tulostaa ajokorttiotteen Trafin sähköisissä palveluissa aina veloituksetta. Palvelussa näet omia ajokorttiin ja ajo-oikeuteen liittyviä tietoja. Palvelusta tulostettavalta ajokorttiotteelta näet ajo-oikeuteen liittyvät toimenpidetiedot ja mahdolliset liikennerikkomustiedot. Sähköiseen palveluun pääset kirjautumaan tästä.

Tekemällä asiakirjapalveluun omien kuljettajatietojen tarkastuspyynnön, saat otteen omista ajokorttiin ja ajo-oikeuteen liittyvistä tiedoista valintasi mukaan sähköpostin liitteenä tai postitse.

Kuljettajan ammattipätevyystietojen tarkastus

Voit tarkistaa ja tulostaa omat ammattipätevyystietosi Trafin sähköisissä palveluissa veloituksetta. Palvelussa näet esimerkiksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan sekä taksinkuljettajan ammattipätevyyden perus- ja jatkokoulutustiedot. Sähköiseen palveluun pääset kirjautumaan tästä.

Vesikulkuneuvotietojen tarkastus

Voit tarkistaa omat vesikulkuneuvotietosi Trafin sähköisissä palveluissa veloituksetta. Palvelu palauttaa tiedot nykyisistä vesikulkuneuvoista. Sähköiseen palveluun pääset kirjautumaan tästä.

Rautatiealan kelpoisuuksien tarkastus

Henkilöllä on mahdollisuus tarkistaa omat tietonsa rautatiealan kelpoisuusrekisteristä. Jos edellisestä tarkastuksesta on kulunut vähintään vuosi, tiedot annetaan maksutta. Tarkastusoikeuden nojalla annettuja tietoja ei varmenneta allekirjoituksin eikä leimoin, sillä niitä ei ole tarkoitettu edelleen esitettäväksi.

Tietoja ei toimiteta sähköpostilla. Voit tarkistaa omat tietosi täyttämällä ja lähettämällä lomakkeen Trafiin. Tiedot toimitetaan postitse henkilön tilapäiseen tai vakinaiseen kotiosoitteeseen.

 
 

 

Sivu päivitetty 03.07.2017