Palveluntarjoajat
 

Palveluntarjoajat

Trafin yhteistyökumppanit tuottavat ajoneuvoliikennerekisterin tietoihin perustuvia palveluita yksityishenkilöille ja yrityksille.

Yksityishenkilöille tarjottavat palvelut

Rekisterikyselyt

Yksityiset henkilöt voivat tehdä kyselyjä ajoneuvorekisteristä rekisteri- tai valmistenumeron perusteella yksittäisen ajoneuvon teknisistä ja rekisteröintiin liittyvistä tiedoista. Trafin yhteistyökumppanit voivat tarjota rekisterikyselyjä internetissä, tekstiviestikyselynä ja puhelinpalveluna.

Rekisterikyselyjä välittävät:

Palvelut ovat maksullisia. Hinnat ja palvelujen sisältö selviävät palveluntarjoajien omilta sivuilta. Huomioithan ennen palvelun käyttöä, että palvelussa palautuvia tietoja ei saa käyttää millään tavalla lainvastaisesti tai sellaiseen käyttötarkoitukseen, jolla vaarannettaisiin henkilöiden yksityisyydensuojaa. Palvelun palauttamia tietoja on tarkoitus hyödyntää lähtökohtaisesti kuluttajien ajoneuvokaupan yhteydessä varmistamaan kaupan luotettavuutta ajoneuvotietojen tai omistajan osalta esimerkiksi selvittämällä, että myyjä omistaa ajoneuvon. Muiden hyväksyttyjen käyttötarkoitusten on liityttävä liikenneturvallisuuteen, ajoneuvoihin, ajoneuvoliikenteeseen tai sen aiheuttamiin ympäristöhaittoihin taikka ajoneuvon kuljettamiseen. Palvelua käyttäessäsi sitoudut noudattamaan edellä mainittuja ehtoja.

Yrityksille tarjottavat palvelut

Suoramarkkinointipalvelut

Yritykset ja muut yhteisöt voivat saada ajoneuvoliikennerekisteristä postitusosoitteita suoramarkkinointiin ja markkinatutkimukseen. Trafi ei itse toimita näitä osoitteita, vaan sillä on jälleenmyyntisopimuksia suoramarkkinointipalveluja tuottavien yritysten kanssa.

Suoramarkkinointipalveluja tarjoavat seuraavat yritykset:

Kyselypalvelut

Seuraavat kumppanit voivat tarjota rekisteritunnuksen tai valmistenumeron perusteella tehtäviä rekisterikyselypalveluja yrityksille:

Markkinatilastoja

Ajoneuvoliikennerekisteristä tuotetaan myös erilaisia markkinatilastoja. Tilastoja räätälöidään asiakkaiden toiveiden mukaan. Näitä tilastoja tuottaa:

Varaosakaupan tietopalvelujen tuottajat

 

 

 
 

 

Sivu päivitetty 10.01.2018