Uutinen
 

Trafin avoin data kattaa nyt kaikki liikennemuodot

2.12.2016 11.00

Trafi on avannut rautateiden kalustorekisterin ja ilma-alusrekisterin tietoja avoimena datana. Aikaisemmin on avattu jo tie- ja vesiliikenteen avointa dataa eli nyt kaikkien liikennemuotojen rekisteritietoja löytyy avoimena Trafin sivuilta.

”Olemme tyytyväisiä, että avointa dataa löytyy nyt kaikista liikennemuodoista. Toivomme, että myös nämä vasta-avatut datat rautatiekalustosta ja ilma-alusrekisteristä löytävät innostuneita käyttäjiä hyödyntämään niitä uusilla ja luovilla tavoilla”, sanoo Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

”Pyrimme rekisteritietojemme avaamisella omalta osaltamme vauhdittamaan tiedon hyödyntämistä ja sen mahdollistamia uusia palveluita. Näihin talkoisiin toivoisimme kaikkien osallistuvan, jotta liikenteen tieto olisi laajasti yhdistettävissä ja uudet innovaatiot lähtisivät lentoon. Mielestäni yksityisenkään puolen ei pidä pelätä tietojensa avaamista, vaan paremminkin se kannattaisi nähdä mahdollisuutena omalle ydinbisnekselle ”, kannustaa Kenraali.

Rautatiekalustosta rekisteröinti- ja teknisiä tietoja, ilma-aluksista myös hyväksyntädataa

Rautateiden kalustorekisterin avoin data pitää sisällään Suomen rataverkolle rekisteröityjen kalustoyksiköiden rekisteröinti- ja teknisiä tietoja Trafin ylläpitämästä kalustorekisteristä.

Ilma-alusrekisterin avoin data sisältää kaikkien ilma-alusrekisterissä olevien ilma-alusten rekisteröinti-, hyväksyntä-, ja teknisiä tietoja.

Trafin avoimesta datasta päivitetään sivuille uudet versiot neljännesvuosittain.

Avoimen datan avaaminen jatkuu

Trafi avasi kesäkuussa 2014 ensimmäiset rekisteritietonsa avoimen datan muodossa kansalaisten ja yritysten hyödynnettäväksi.

”Nyt olemme saaneet avattua dataa kaikista liikennemuodoista ja jatkamme uusien rekisteritietojen avaamista entistä laajemmin tulevaisuudessa. Suunnitelmissa on mm. ajokortteihin liittyvien tietojen julkaisemista. Tarkoituksena on jatkossa avata myös tutkimuskäyttöön tuotettua dataa, jotta tutkimuksiin kerätty tieto toisi hyötyä myös yksittäistä tutkimusta laajemmalle”, kertoo Kenraali.

Lisätietoja:
Trafin avoin data
tietojohtaja Juha Kenraali, p. 029 5347 162, juha.kenraali(at)trafi.fi, Twitterissä @JuhaKenraali
asiantuntija Karoliina Aalto, p. 029 5346 846, karoliina.aalto(at)trafi.fi