Uutinen
 

Veneilevän Suomen profiilia ja sähköisiä palveluja venemessuilla

10.2.2017 12.00

Trafi on mukana 10.-19.2.2017 järjestettävillä Vene Båt 2017 -venemessuilla Helsingin messukeskuksessa. Tule kysymään veneilyturvallisuudesta, sähköisistä palveluista tai jututtamaan asiantuntijoita venerekisteristä sekä vastavalmistuneesta, laajasta veneilytutkimuksesta.

Venemessujen aikaan myös Yrmy palaa kuvioihin uudella videolla. Yrmyn veneineen löydät niin ikään Trafin messuosastolta 7 b 129, jossa voit myös arvuutella veneilevän Suomen profiilia.

Tarkista veneen tiedot rekkarin perusteella sähköisistä palveluista

Oletko ostamassa käytettyä venettä ja haluatko tietää tarkemmin veneen rekisteritiedoista ja omistushistoriasta? Tai yritätkö löytää veneen nykyisen omistajan? Tiedot saa nykyään helposti Trafin vesikulkuneuvon rekisteritiedot -palveluista veneen rekisteritunnuksen perusteella.

”Pyrimme kehittämään veneilyyn liittyviä sähköisiä palveluita jatkuvasti. Uusimpana on avattu palvelu, josta voi tarkistaa helposti minkä tahansa rekisteriin merkityn veneen tai muun vesikulkuneuvon tiedot rekisteritunnuksen perusteella”, kertoo asiantuntija Katja Pulkkinen.

Rekisteritietojen sisältö vaihtelee veneen rekisteröintiajankohdasta riippuen. Vesikulkuneuvorekisteri siirtyi maistraateilta Trafille elokuussa 2014 ja esimerkiksi omistaja- ja haltijatiedot näkyvät vasta tästä päivämäärästä lähtien. Palvelu on maksullinen.

Ovathan veneesi tiedot ajan tasalla venerekisterissä

Omien venerekisteritietojen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa, mikäli edellisestä kerrasta on kulunut aikaa. Helpoiten tarkistuksen voi tehdä Trafin nettisivujen kautta oma asiointi -palvelussa, mutta se onnistuu myös mm. Trafin osastolla venemessuilla. Omien tietojen tarkastaminen on maksutonta.

”Erityisesti toivoisimme, että perikunnat, jotka ovat perineet veneen tai muut yhteisomistuksessa veneen omistavat kävisivät lisäämässä tiedot yhteyshenkilöstä venerekisteriin. Tämä onnistuu tällä hetkellä helpoiten vierailemalla Trafin osastolla venemessuilla tai käymällä sopimusrekisteröijiemme luona”, sanoo erityisasiantuntija Reetta Laine.

Pienillä ja vanhoilla veneillä, mutta entistä turvallisemmin

Messujen alla Trafi julkaisi myös kattavan tutkimuksen suomalaisen veneilyn nykytilasta. Edellisen kerran suomalaisten veneilyä on tutkittu vastaavalla laajuudella yli vuosikymmen sitten.

Lue lisää Trafin tiedotteesta: Veneilyturvallisuus on parantunut – suomalaisten keskivertovene on pieni ja vanha.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Reetta Laine, p. 029 5345 434, reetta.laine (at) trafi.fi
asiantuntija Katja Pulkkinen, p. 029 5347 273, katja.pulkkinen (at) trafi.fi
erityisasiantuntija Kimmo Patrakka, p. 029 5346 450, kimmo.patrakka (at) trafi.fi (veneilytutkimus)