Uutinen
 

Trafi isännöi Itämeren alueen lentoturvallisuuskokousta

21.2.2017 15.00

Helsingissä järjestetään 2.3.2017 Itämeren alueen lentoturvallisuutta käsittelevä asiantuntijakokous. Kokous järjestetään yhteistyössä kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAOn kanssa. Kokouksen puheenjohtajana toimii johtava asiantuntija Kari Siekkinen Trafista.

Kokousta ovat edeltäneet Nato-Venäjä-neuvostossa käydyt keskustelut, joihin Suomi on osaltaan ollut aloitteellinen. Näiden keskusteluiden pohjalta Suomi ehdotti lentoturvallisuuskokouksen järjestämistä Helsingissä.

Kokouksen tavoitteena on selvittää ICAOn Itämeren työryhmässä 2015 sovittujen lentoturvallisuutta parantavien suositusten toimeenpanoa ja mahdollisten uusien toimenpiteiden tarvetta.

Vuoden 2015 suositukset koskivat mm. vilkkaimmin liikennöityjen ilmatilan osien sekä valtioiden ilma-alusten toimintamenetelmien eli ns. due regard –menetelmien kokoamista ja julkaisua ICAOn toimesta. Lisäksi suosituksissa käsitellään valtioiden ilmaliikennekuvan vaihtoa sekä vakioreittipisteiden julkaisua ja lentosuunnitelmien tuottamiseen ja käsittelyyn liittyvien ongelmien poistamista.

Suomen ja ICAOn lisäksi kokoukseen on kutsuttu edustajat Itämeren rantavaltioista eli Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Ruotsista, Saksasta, Tanskasta, Venäjältä ja Virosta sekä Natosta, Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASAsta ja Euroopan lennonvarmistusjärjestö Eurocontrolista.

Samat tahot osallistuivat Itämeren lentoturvallisuutta käsitelleen työryhmän työhön vuonna 2015.

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Kari Siekkinen
haastattelupyynnöt viestintäjohtaja Anna Jokela, p. 0400 439 955, anna.jokela (at) trafi.fi