Uutinen
 

Katsastusuudistus pyörähti eteenpäin - määräysluonnosta katsastuksen arvosteluperusteista voi yhä kommentoida

23.2.2017 17.00

Katsastuslainsäädännön uudistamishankkeeseen liittyvä Trafin määräysluonnos katsastuksen arvosteluperusteista on parhaillaan lausuntokierroksella. EU:n katsastusdirektiivi tuo omat vaatimuksensa katsastuksen arvosteluperusteisiin.

Hallitus on tänään esittänyt, että jatkossa katsastuksen tarkastuskohteista ja tarkastusmenetelmistä ajoneuvon vikojen ja puutteellisuuksien arvostelusta sekä katsastustodistukseen liittyvistä säännöksistä säädettäisiin Trafin määräyksellä. Aiemmin määräaikaiskatsastuksen sisällöstä ja ajoneuvojen hyväksymisestä ja hylkäämisestä on säädetty valtioneuvoston asetuksella, jota on täydennetty Trafin ohjeilla.

”Trafin määräysluonnos katsastuksen arvosteluperusteista on parhaillaan lausuntokierroksella ja lausuntoja voi antaa vielä 27.2. asti. Määräysluonnos on osa liikenne- ja viestintäministeriön katsastuslainsäädännön uudistamishanketta”, kertoo osastopäällikkö Toni Pallaspuro.

”EU:n katsastusdirektiivi asettaa katsastuksissa tarkistettaville kohteille, vikojen vakavuusluokittelulle ja hylkäysperusteille tiukat vaatimukset, jotka ovat herättäneet keskustelua myös julkisuudessa”, jatkaa Pallaspuro.

Suomen on saatettava kansallisesti voimaan EU:n uusien katsastusdirektiivin, tienvarsidirektiivin ja rekisteröintitodistusdirektiivin vaatimukset, mihin myös tänään annettu hallituksen esitys ajoneuvolain uudistamisesta liittyy.

Trafin lausuntopyyntö katsastuksen arvosteluperusteista (16.1.2017)
LVM:n tiedote: Katsastusuudistuksen lakimuutokset käynnistyvät (23.2.2017)

Lisätietoja:
osastopäällikkö Toni Pallaspuro, p. 029 5345 395, toni.pallaspuro (at) trafi.fi
erityisasiantuntija Teemu Toivanen, p. 029 5345 530, teemu.toivanen (at) trafi.fi