Uutinen
 

Droneharrastajien määrä kasvussa – huomioithan myös mahdolliset lentorajoitukset

28.3.2017 11.00

Trafi järjestää ensi viikolla neljän paikkakunnan dronekoulutuskiertueen kaikille aiheista kiinnostuneille. Lennättämisen turvallisuuden lisäksi droneharrastajien tulee ottaa huomioon mm. yksityisyyden suojan tuomat reunaehdot sekä mahdolliset lentorajoitukset.

”Tilapäisiä lentokieltoalueita on mahdollista hakea mm. suurten yleisötapahtumien yhteyteen tai muun syyn takia. Käytännössä paikalliset viranomaiset, kuten poliisi tai pelastuslaitos, hakevat rajoitukset Trafilta ja esimerkiksi Helsingin alueelle on haettu ensi viikoksi 4.-6.4. lentorajoitus valtiovierailun vuoksi. Tänä aikana kaikki ilmailu, dronejen lennättäminen mukaan luettuna, on kiellettyä maanpinnasta aina 400 metriin asti ”, kertoo ylitarkastaja Jouko Ranta.

Paikalliset viranomaiset voivat tarvittaessa antaa poikkeusluvan ilmailuun rajoitusalueella. Ilmatilan rajoituksia ei sovelleta viranomais- tai pelastustehtävien hoitoon.

Dronejen lennättäjä on myös ilmailija

Suomessa on maailman sallivin lainsäädäntö dronejen lennättämisessä, mutta ilman sääntöjä ei täälläkään voi lennättää. Myös dronejen lennättäjät ovat ilmailijoita, joten heidän tulee tietää perusasiat ilmailulainsäädännöstä.

Trafi järjestää kaikille dronejen lennättäjille ja lennättämisestä kiinnostuneille neljän paikkakunnan dronekiertueen 3.-6.4. Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautumislomake löytyvät osoitteesta www.trafi.fi/rpas-kiertue #Rovaniemi #Kuopio #Seinäjoki #Oulu

Lisätietoja:
Tilapäiset ilmatilavaraukset
Dronet harrastuksena
ylitarkastaja Jouko Ranta, p. 029 5345 044, jouko.ranta (at) trafi.fi (ilmatila-asiat)
yksikönpäällikkö Päivi Metsävainio, p. 029 5346 063, paivi.metsavainio (at) trafi.fi, Twitterissä @PMetsavainio (dronet)