Uutinen
 

Arktista merellistä viranomaisyhteistyötä ja parhaiden käytäntöjen vaihtoa

19.4.2017 9.34

Merenkulun arktisen offshore-toiminnan viranomaisfoorumi, Arctic Offshore Regulators Forum kokoustaa tällä viikolla Suomessa. Kahdeksan valtion muodostama foorumi keskittyy erityisesti öljyntorjuntayhteistyöhön ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen.

”On hienoa, että arktisen offshore-toiminnan viranomaisfoorumin kokous järjestetään tällä kertaa Suomessa. Tämä tuo meille hyvät mahdollisuudet tuoda arktista tietotaitoamme mm. talvimerenkulusta ja jääolosuhteista vahvasti esiin, mikä tukee osaltaan myös Suomen toukokuussa alkavaa Arktisen neuvoston puheenjohtajuutta”, toteaa johtava asiantuntija Ove Hagerlund.

Arktisen offshore-toiminnan viranomaisfoorumi on perustettu Arktisen neuvoston aloitteesta vuonna 2015. Foorumi keskittyy tiedonvaihtoon arktisen alueen öljyntuotantoon liittyvissä asioissa, öljyntorjuntayhteistyöhön ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen. Suomesta tulee toukokuussa Arktisen neuvoston puheenjohtaja seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi ja samalla myös arktisen offshore-toiminnan viranomaisfoorumin puheenjohtajuus siirtyy Suomelle.

Arktinen neuvosto on vuonna 1996 perustettu korkean tason hallitustenvälinen foorumi, joka pyrkii edistämään arktisten alueiden yhteistyötä monin tavoin. Suomen ja muiden pohjoismaiden lisäksi Arktiseen neuvostoon kuuluvat Kanada, Yhdysvallat ja Venäjä.

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Ove Hagerlund, p. 029 5346 423, ove.hagerlund (at) trafi.fi , Twitterissä @OveHagerlund