Uutinen
 

EU ja USA samoilla linjoilla lentoturvallisuusyhteistyön kehittämisessä

18.5.2017 12.15

Euroopan komission ja USAn turvallisuusviranomaisten edustajat antoivat eilen 17.5.2017 yhteisen julkilausuman lentoliikenteen turvallisuuden puolesta. Keskustelujen yhtenä teemana olivat elektronisten laitteiden uudet kuljettamisrajoitukset.

”On tärkeää, että lentoturvallisuuteen liittyvät päätökset tehdään ja käsitellään yhdessä laajalla rintamalla. Suomen viiteryhmänä on luonnollisesti EU ja pyrimmekin edistämään asioita aktiivisesti yhteistyössä kaikkien jäsenmaiden kanssa, jotta löydämme tasapainoisen ratkaisu turva- ja turvallisuusuhkien minimoimiseksi”, kertoo ilmailujohtaja Pekka Henttu.

EU ja USA painottivat sitoutumistaan läheiseen yhteistyöhön lentoturvallisuuden alalta. Brysselissä järjestetyssä tapaamisessa käsiteltiin nykyisten lentoturvallisuusstandardien lisäksi myös keskustelujen keskiössä olevaa, kannettavien tietokoneiden kuljettamista ruumassa.

EU:n jäsenvaltiot jatkavat parhaillaan keskusteluja lentoturvallisuuteen liittyvistä asioista Brysselissä.

”Erityisen tärkeänä näemmekin, että saamme Euroopassa läpi yhtäläiset ja selkeät ohjeet matkustajille”, painottaa Henttu.

Lisätietoja:

European Commission (17.5.2017): Joint Statement by the European Commission and the U.S. Department of Homeland Security on aviation security cooperation

ilmailujohtaja Pekka Henttu, p. 029 5346 031, pekka.henttu (at) trafi.fi, Twitterissä @PekkaHenttu