Uutinen
 

Trafi isännöi jälleen Itämeren alueen lentoturvallisuuskokousta

26.5.2017 12.40

Helsingissä järjestetään 31.5.–1.6.2017 toinen Itämeren alueen lentoturvallisuutta käsittelevä asiantuntijakokous yhteistyössä kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAOn kanssa.

Kokoukseen on jälleen kutsuttu Itämeren rantavaltioiden eli Latvian, Liettuan, Puolan, Ruotsin, Saksan, Tanskan, Venäjän ja Viron lisäksi NATO, Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA ja Euroopan lennonvarmistusjärjestö Eurocontrol. Kokouksen puheenjohtajana toimii johtava asiantuntija Kari Siekkinen Trafista.

Kokouksessa jatketaan maaliskuisessa asiantuntijakokouksessa sovittujen toimenpiteiden viimeistelyä. Edellisessä kokouksessa sovittiin muun muassa, että hyvän ilmailutavan mukaisia toimintamenetelmiä kootaan ja julkaistaan laajasti kansainvälisen ilmailuyhteisön käyttöön.Kokouksessa keskusteltiin myös transpondereiden käytöstä ja osanottajilla oli yhtenevä näkemys siitä, että transpondereiden käytön lisääminen parantaisi yhtenä elementtinä lennonjohdon tilannekuvaa ja siten lentoturvallisuutta entisestään.

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Anna Jokela, p. 0400 439 955, anna.jokela(at)trafi.fi