Uutinen
 

Kannettavaa elektroniikkaa saa kuljettaa jatkossakin normaalisti USAn lennoilla

29.6.2017 17.45

EU ja USA ovat sopineet, että kannettavia tietokoneita ja tabletteja saa jatkossakin kuljettaa normaalisti lentokoneiden matkustamoissa USAan lennettäessä. Toimintamalli on globaali ja koskee kaikkia USAan suuntautuvia lentoja.

EU:n ja USAn kevään aikana käymien neuvottelujen lopputuloksena sovittiin, että kannettavia tietokoneita, tabletteja ja muuta kannettavaa elektroniikkaa saa viedä jatkossakin normaalisti USAan suuntautuville lennoille. Aikaisemmin puheena olleiden kannettavien tietokoneiden kuljetusrajoituksen sijaan käyttöön otetaan tehostettuja turvatoimia mm. lähtöporteilla.

”Olemme tyytyväisiä neuvottelujen lopputulokseen, joka on erittäin hyvä lentomatkustajien mukavuuden sekä turvallisuuden kannalta. Myös globaalin toimintamallin saaminen oli erinomainen asia, mikä selkeyttää käytänteitä kaikista maista USAan suuntautuvilla lennoilla”, painottaa ilmailujohtaja Pekka Henttu.

”Kannettavia elektronisia laitteita voi siis jatkossakin kuljettaa tuttuun tapaan matkustamoissa kaikilla lennoilla. Päätös tuo kuitenkin turvatoimiin lisäelementtejä, esim. tarkastustoimenpiteitä USAan suuntautuvien lentojen lähtöporteilla koneeseen siirryttäessä lisätään jonkin verran. Näillä lisätoimilla mahdollistetaan, ettei kannettavia tietokoneita tai tabletteja tarvitse laittaa matkan ajaksi ruumaan”, jatkaa Henttu.

Lentoyhtiöt antavat matkustajille tarvittaessa tarkempia ohjeita.

Lisätietoja:
ilmailujohtaja Pekka Henttu, p. 040 351 1931, pekka.henttu (at) trafi.fi, Twitterissä @PekkaHenttu