Koulutus
 

Veneilykoulutus

Veneilykoulutusta tarjoavat ensi sijassa veneilyjärjestöt ja niiden alaiset seurat sekä kansalais- ja työväenopistot.

Suomen Navigaatioliiton kurssit

  • Saaristolaivurikurssi (peruskurssi)
  • Rannikkolaivurikurssi (syventää taitoja)
  • Avomerilaivurikurssi (opintoihin kuuluu tähtitieteellistä merenkulkua)

Saaristolaivurikurssit järjestetään yleensä syksyisin. Keväällä opiskelua voi jatkaa rannikkolaivurikurssilla. Syksyn tutkintopäivä on joulukuussa, kevään huhtikuussa. Ylemmän tutkinnon suorittaminen edellyttää alempien kurssien hyväksyttyä suorittamista.

Kursseja järjestävät lähinnä kansalais- ja työväenopistot yhteistyössä Suomen Navigaatioliiton jäsenseurojen kanssa. Myös itseopiskelulla voi osallistua tutkintoon.

Suomen Navigoinninopettajien kurssit

* Navigointi 1 (Sisävedet ja Itämeri)
* Navigointi 2 (Vuorovesialueet ja Välimeri)
* Navigointi 3 (Valtameret)

Navigointikursseja järjestävät kansalais- ja työväenopistot sekä veneilykoulut. Kaikki opettajat ovat auktorisoituja navigointikouluttajia. Kurssin jälkeen voi osallistua tutkintoon.
Hyväksytysti suoritettu Navigointi 2 -tutkinto on edellytyksenä haettaessa kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa. Tutkintoon voivat osallistua myös itseopiskelijat.

Suomen Purjehdus ja Veneilyn kurssit

Suomen Purjehdus ja Veneily tarjoaa useita erilaisia kursseja niin aloittelijoille kuin hieman kokeneemmille kippareille.

Partiolaisten koulutustoiminta

Yksi osa partiolaistoiminnasta on meripartiokasvatus. Suomessa meripartiolaisia on noin 9 000. Meripartiolaisille opetetaan vesillä liikkumisen turvallisuuteen liittyviä taitoja.

 
 

 

 

Sivu päivitetty 13.09.2016