Venerekisteri
 

Venerekisteri

Vesikulkuneuvorekisteri eli tuttavallisemmin venerekisteri siirtyi maistraateista Trafille 1.8.2014.

Kaikki rekisteritiedot siirtyivät automaattisesti maistraatista Trafiin, lukuun ottamatta tietoja niistä veneistä, jotka ovat siirron yhteydessä jääneet rekisteröimättä eli siirtyneet passiivikantaan. Nämä veneet on rekisteröitävä uudelleen.

Trafin sähköisessä palvelussa voit tarkistaa maksutta, että veneesi on ajantasaisesti rekisterissä. Jos vene löytyy sieltä, on myös maistraatin myöntämä rekisteröintitodistus edelleen voimassa.

Lisätietoa uudelleen rekisteröinnistä löydät täältä.

Rekisteri-ilmoituksen voi tehdä

Trafin Oma asiointi -palveluissa (vaatii tunnistautumisen) on myös mahdollista käydä tarkistamassa oman veneen rekisteritiedot.

Siirron myötä myös rekisteröintitodistus sai uuden ilmeen.


Rekisteröintivelvoite säilyy samana – kaikki vähintään 5,5 metriä pitkät veneet merkittävä rekisteriin

Vesikulkuneuvorekisteriin kuuluvat runkopituudeltaan vähintään 5,5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet. Vesikulkuneuvot on merkittävä rekisteriin myös silloin, kun valmistajan ilmoittama moottoriteho on vähintään 15 kilowattia eli yli 20 hevosvoimaa.

Rekisteröintivelvollisuus koskee myös muita koneellisia vesikulkuneuvoja, kuten vesiskoottereita, sekä valtion ja kuntien omistamia vesikulkuneuvoja.

Venerekisteristä tietoa turvallisuuden parantamiseen ja pelastustoiminnan tukemiseen

Vesikulkuneuvorekisteriä pidetään vesiliikenteen turvallisuuden parantamiseksi ja vesikulkuneuvojen käyttämisestä aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi. Rekisteristä on hyötyä valvonta- ja pelastustoiminnalle, ja sitä käytetään myös vesialueiden käytön suunnitteluun.

Rekisteristä saadaan tietoa Suomessa käytössä olevien veneiden ja muiden vesikulkuneuvojen määrästä ja niiden ominaisuuksista.

Rekisteriä ylläpidetään myös vesikulkuneuvo- ja moottorivarkauksien selvittämisen helpottamiseksi. Sen tietoja voidaan myös hyödyntää tiedottamisessa, jos tietyssä vesikulkuneuvotyypissä on ilmennyt vakavia puutteita.

Venerekisterineuvonta

puh. 029 534 5160
asiakaspalvelu(at)trafi.fi

 

Kolme tapaa rekisteri-ilmoituksen tekoon

 

Suurin sallittu moottoriteho venemalleittain

Suurin sallittu moottoriteho

 

Tullin ohjeita huviveneilijölle

Ohjeita huviveneilijöille

 

Veneiden rekisteröintikumppaniksi Trafille?

Oletko alalla ja kiinnostaako veneiden rekisteröinti?
Lue lisää, miten sinustakin voi tulla  venerekisteröijä.

 
 
 

 

Sivu päivitetty 06.03.2018