Venerekisteri
 

Venerekisteri

Trafi ylläpitää liikenneasioiden rekisteriä, joka sisältää tiedot vesikulkuneuvoista (entinen vesikulkuneuvorekisteri eli venerekisteri).

Vesikulkuneuvojen rekisteritietoja pidetään vesiliikenteen turvallisuuden parantamiseksi ja vesikulkuneuvojen käyttämisestä aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi. Rekisteristä on hyötyä valvonta- ja pelastustoiminnalle, ja sitä käytetään myös vesialueiden käytön suunnitteluun.

Rekisteristä saadaan tietoa Suomessa käytössä olevien veneiden ja muiden vesikulkuneuvojen määrästä ja niiden ominaisuuksista.

Rekisteriä ylläpidetään myös vesikulkuneuvo- ja moottorivarkauksien selvittämisen helpottamiseksi. Sen tietoja voidaan myös hyödyntää tiedottamisessa, jos tietyssä vesikulkuneuvotyypissä on ilmennyt vakavia puutteita.

Kaikki vähintään 5,5 metriä pitkät veneet merkittävä rekisteriin

Liikenneasioiden rekisteriin kuuluvat kuuluvat runkopituudeltaan vähintään 5,5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet. Vesikulkuneuvot on merkittävä rekisteriin myös silloin, kun valmistajan ilmoittama moottoriteho on vähintään 15 kilowattia eli yli 20 hevosvoimaa.

Rekisteröintivelvollisuus koskee myös muita koneellisia vesikulkuneuvoja, kuten vesiskoottereita, sekä valtion ja kuntien omistamia vesikulkuneuvoja.

Rekisteröityjen veneiden tiedot

Trafin Oma asiointi -palvelussa voit tarkistaa maksutta, että veneesi on ajantasaisesti rekisterissä.

Tarkista vesikulkuneuvon tiedot -palvelusta voit tarkastaa rekisteritunnuksella minkä tahansta rekisteriin merkityn vesikulkuneuvon tiedot. 

 

 

 

Veneiden rekisteröintineuvonta

puh. 029 534 5160
asiakaspalvelu(at)trafi.fi

 

3 tapaa rekisteri-ilmoituksen tekoon

 

Veneiden rekisteröintikumppaniksi Trafille?

Oletko alalla ja kiinnostaako veneiden rekisteröinti?
Lue lisää, miten sinustakin voi tulla  venerekisteröijä.

 
 
 

 

Sivu päivitetty 16.07.2018