Venerekisteri
 

Venerekisteri

Vesikulkuneuvorekisteri, eli tuttavallisemmin venerekisteri, on siirtynyt maistraateista Trafille 1.8.2014 alkaen. Kaikki nykyiset rekisteritiedot siirtyivät automaattisesti maistraatista Trafiin ja maistraatin myöntämät asiakirjat ovat voimassa normaalisti myös jatkossa.

Rekisteri-ilmoituksen voi tehdä:

Trafin Oma asiointi -palveluissa (vaatii tunnistautumisen) on myös mahdollista käydä tarkistamassa oman veneen rekisteritiedot.

Siirron myötä myös rekisteröintitodistus sai uuden ilmeen.


Rekisteröintivelvoite säilyy samana – kaikki vähintään 5,5 metriä pitkät veneet merkittävä rekisteriin

Vesikulkuneuvorekisteriin kuuluvat runkopituudeltaan vähintään 5,5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet. Vesikulkuneuvot tulee merkitä rekisteriin myös silloin, kun valmistajan ilmoittama moottoriteho on vähintään 15 kilowattia eli yli 20 hevosvoimaa.

Rekisteröintivelvollisuus koskee myös muita koneellisia vesikulkuneuvoja, kuten vesiskoottereita, sekä valtion ja kuntien omistamia vesikulkuneuvoja.

Venerekisteristä tietoa turvallisuuden parantamiseen ja pelastustoiminnan tukemiseen

Vesikulkuneuvorekisteriä pidetään vesiliikenteen turvallisuuden parantamiseksi ja vesikulkuneuvojen käyttämisestä aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi. Rekisteristä on hyötyä valvonta- ja pelastustoiminnalle, ja sitä käytetään myös vesialueiden käytön suunnitteluun.

Rekisteristä saadaan tietoa Suomessa käytössä olevien veneiden ja muiden vesikulkuneuvojen määrästä ja niiden ominaisuuksista.

Rekisteriä ylläpidetään myös vesikulkuneuvo- ja moottorivarkauksien selvittämisen helpottamiseksi. Sen tietoja voidaan myös hyödyntää tiedottamisessa, jos tietyssä vesikulkuneuvotyypissä on ilmennyt vakavia puutteita.

Venerekisterineuvonta

puh. 029 534 5160
asiakaspalvelu(at)trafi.fi

 

Veneen poisto rekisteristä

Viime aikoina Trafiin on tullut paljon kysymyksiä vesikulkuneuvon rekisteristä poistosta.

Haluamme kuitenkin muistuttaa, että rekisteröitävää vesikulkuneuvoa ei saa käyttää vesiliikenteessä ilman voimassa olevaa rekisteröintiä.

 

Kolme tapaa rekisteri-ilmoituksen tekoon

 

Tullin ohjeita huviveneilijölle

Ohjeita huviveneilijöille

 

Veneiden rekisteröintikumppaniksi Trafille?

Oletko alalla ja kiinnostaako veneiden rekisteröinti?
Lue lisää, miten sinustakin voi tulla yksi venerekisteröijistä.

 
 
 

 

Sivu päivitetty 23.01.2017