Erityistunnus
 

Vesikulkuneuvon erityistunnus

Vesikulkuneuvon omistaja voi hakea vesikulkuneuvon erityistunnusta Trafilta. Jos tunnusta hakee haltija, tarvitaan liitteeksi omistajan vapaamuotoinen suostumus.

Erityistunnuksen hinta on 200 euroa.

Erityistunnuksen muoto ja rajoitukset

  • Erityistunnuksessa voi olla yksi kirjain ja 1—7 numeroa. P-, E- tai L-alkuisia tunnuksia ei voi valita. Ensimmäinen numero kirjaimen jälkeen ei voi olla nolla (0).
  • Väliviivojen tai muiden erikoismerkkien käyttö ei ole sallittu.
  • Erityistunnus ei saa sisältää hyvän tavan tai yleisen järjestyksen vastaisia ilmaisuja.
  • Samaa tunnusta ei voi olla kahdella rekisterissä olevalla veneellä yhtä aikaa.
  • Trafi päättää tapauskohtaisesti hyväksytäänkö tunnus.

Vapaiden rekisteritunnusten kyselyt ja tunnuksen varaaminen

Voit tiedustella ja varata vapaita rekisteritunnuksia sähköpostitse osoitteesta venepaatokset (at) trafi.fi. Vaihtoehtoisesti voit asioida myös postitse. Osoite on Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, 00101 Helsinki.

Kirjoita viestiin omat yhteystietosi ja halutut rekisteritunnusvaihtoehdot. Viestiin kannattaa laittaa useampi tunnusvaihtoehto. Trafissa tarkistetaan, onko tunnus vapaana ja haettavissa. Jos erityistunnus on vapaana, Trafi lähettää sinulle siitä varausvahvistuksen. Varausvahvistus on voimassa 3 kuukautta, jonka aikana haluttu tunnus pitää rekisteröidä tai erityistunnusvaraus raukeaa ja tunnus vapautuu.

Sinun ei tarvitse erityistunnusta varatessasi tietää uuden vesikulkuneuvosi yksilöintitietoja. Ilmoita ne kuitenkin Trafille (venepaatokset (at) trafi.fi tai Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, 00101 Helsinki) varausvahvistuksen voimassaoloaikana. Trafi tekee ilmoituksen jälkeen tunnuksen vaihdon ja lähettää erityistunnuksen myöntämisestä laskun.

Erityistunnuksen siirto toiseen vesikulkuneuvoon

Voit siirtää tunnuksen vesikulkuneuvosta toiseen silloin, kun omistat molemmat vesikulkuneuvot. Erityistunnuksen siirtoa on haettava samoin kuin erityistunnustakin.

Rekisteritunnuksen siirtoa kannattaa hakea ennen vanhan vesikulkuneuvon myymistä. Trafi tekee vanhalle vesikulkuneuvolle tunnuksen vaihdon ja vesikulkuneuvo saa järjestelmästä seuraavan vapaan P-alkuisen tunnuksen. Saat varauksesta varausvahvistuksen, joka on voimassa 3 kuukautta. Rekisteröinti erityistunnukselle voidaan tehdä samalla kertaa, jos se on mahdollista.

Jos olet jo myynyt vesikulkuneuvon, jonka tunnuksen haluat siirtää uudelle vesikulkuneuvollesi, liitä hakemukseen uuden omistajan kirjallinen suostumus tunnuksen siirrosta. Suositeltavaa olisi sopia siirrosta jo kauppaa tehtäessä ja tehdä siitä merkintä kauppakirjaan.

Rekisteritunnuksen siirto maksaa 200 euroa.

 

 
 

 

Sivu päivitetty 13.04.2018